Šta je Vučić poručio Bogoljubu Kariću

vucicBEOGRAD | Aleksandar Vučić nema „ništa protiv da se Bogoljub Karić vrati u Srbiju”, ali ističe da će „prvo morati da ode u pritvor, a onda na sudu da dokaže svoju nevinost”.
Zakon u srbiji važi isto za sve
Ovo je predsednik Vlade Srbije rekao svojim najbližim saradnicima komentarišući medijske najave o povratku Bogoljuba Karića u Srbiju.
Karić je u intervjuu za TV Pink poručio iz Moskve da bi se vratio, ali samo ako se protiv njega ukine optužnica. On se tereti da je oštetio “Mobtel” za više od 60 miliona evra i u bekstvu je od 2006. godine.
– Zakon u Srbiji važi isto za sve, pa i za Bogoljuba Karića. On slobodno može da se vrati u Srbiju, a sud je jedino mesto gde se može utvrditi da li je kriv ili ne. Zato nije realno ukidanje optužnice protiv Bogoljuba Karića – kaže za “Blic” jedan od najbližih saradnika premijera.
„Blic“ saznaje da Karić ima podršku za povratak u Srbiju kako pojedinih savetnika predsednika Tomislava Nikolića, tako i predstavnika opozicionih stranka kojima je godinama finansijski pomagao, ali i pojedinih medijia, koji to rade iz čistog materijalnog interesa.
– Znamo da je jedan od savetnika predsednika Nikolića bio u Moskvi zajedno sa ekipom TV Pinka kada je napravljen intervju sa Karićem, ali i da on ima podršku stranaka iz opozicije. Zato je Karić tako lepo govorio o njima u intervju, dok je za svoj progon krivio samo bivšeg premijera Vojislava Koštunicu. Sve ovo samo predstavlja dodatni pritisak na premijera Vučića, ali to, na žalost mnogih, neće promeniti činjenicu da će Karić ako se vrati morati da se suoči sa zakonom – kaže naš sagovornik.
Selaković: Samo sud o Kariću
Odluku o povlačenju optužnice protiv Bogoljuba Karića mogu doneti samo pravosudni organi, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.
– Da li je nešto učinjeno zakonito ili ne, o tome odlučuje isključivo sud. Uslov da bilo ko uloži novac u investicije u Srbiji je da nema problema sa pravosudnim organima. To važi i za Bogoljuba Karića – naglasio je Selaković, komentarišući navode medija da bi Karić, ukoliko bude povučena tužba protiv njega, investirao u Srbiju.
Čelnici SNS o lideru PSS
Aleksandar Martinović: Da li će se Bogoljub Karić vratiti u Srbiju, zavisi u potpunosti od njega i nadležnih državnih organa. To da se vraća su medijske spekulacije, a ja se njima ne bih bavio.
Igor Mirović: Čitava priča oko Karića traje predugo, pravosuđe 10 godina ne može da je reši. Treba konačno da se odredi da li je sve to što se sumnja i govori tačno ili nije, da se podigne ili ne podigne optužnica. Što se biznisa tiče, svidelo se to nama ili ne, Karić u tome nije bio neuspešan.
Bratislav Gašić: SNS od prvog dana ističe da niko nije zaštićen od odgovornosti bez obzira na stranačku pripadnost ili bilo kakve političke veze. Sud i ostale institucije pravosuđa treba u svakom, pa i ovom slučaju, da rade svoj posao.
Blic