Стављали у оптицај лажне новчанице

61079480

ТРЕБИЊЕ l Лица чији су иницијали А.Р. и В.Л. ухапшени су након покушаја да на подручју Требиња растурају кривотворени новац.

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Требиње су лице инцијала А.Р. затекли у трговачком центру „Бинго“ гдје је покушало да, као праве, стави у оптицај лажне новчанице, након чега је лишено слободе. Даљим радом, дошло се до сазнања да је лице А.Р. заједно са својим невјенчаним супругом В.Л. изнајмило смјештај на подручју Града Требиње, саопштено је данас из ЦЈБ Требиње.

Уз сагласност тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине извршен је претрес просторија која су наведена лица изнајмила и којом приликом су уз потврду о привременом одузимању предмета одузели одрећени број новчаница у различитим апоенима – у двије валуте: евро и конвертибилна марка. Након извршеног претреса и лице иницијала В.Л. је лишено слободе.

Оба лица су уз извјештај о почињеном кривичном дјелу „Кривотворење новца“ предати у надлежност Тужилаштва Босне и Херцеговине.

За наведена лица постоје основи сумње да су исто кривично дјело починили и на подручју које оперативно покрива Центар јавне безбједности Источно Сарајево и Центар јавне безбједности Бијељина.

Од почетка 2016. године ово je други извјештај о почињеном кривичном дјелу „Кривотворење новца“.
Р.Т.