Стефановић: Не предузимајте ништа против Вучића

БЕОГРАД │ Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић поручио је предсједнику косовске скупштине Кадрију Весељију да не предузима никакве акције против српског предсједника Александра Вучића, који је најавио посјету Косову и Метохији 8. и 9. септембра.

„Тражим Весељију, не зато што га се плашимо, већ због укупног мира и стабилности на Балкану, да не предузима ништа против српског предсједника“, рекао је Стефановић.

Он је изразио забринутост због ћутања међународне заједнице на изјаву Весељија који је рекао да је Приштина издала дозволу за посјету Вучића, али да та одлука, у случају дестабилизације, може бити и промијењена, јавља Тањуг.

„Ако одлучимо да не дође, Вучић неће ући на Косово. Нека проба без дозволе, зна како је то прошло са оним другим /Марком Ђурићем/“, рекао је Весељи.

Стефановић је истакао да је Србија разумјела пријетње које је Весељи упутио Вучићу и додао да, „уколико му се било шта догоди на Косову и Метохији, знаће ко је одговоран“.

Он је поручио Албанцима на Косову и Метохији да је Вучић тај који жели мир, истакавши да је руководству Албанаца на Косову и Метохији очигледно потребан неко у Србији ко би пристао на понижавање Срба.

„Пошто им је сада јасно да са Вучићем то није могуће, спремни су да се са њим обрачунају најбруталнијим варварским методама“, истакао је Стефановић.

СРНА