Стиже филм који је Спилберг стварао 30 година

screen-13.03.40[20.06.2016]

Настао из умова твораца култног филма „E.T. ванземаљац“ предвођених маестралним Стивеном Спилбергом, 30. јуна у биоскопе долази ново филмско остварење намењено целој породици – „Велики доброћудни џин“.

Скоро тридесет година Стивен Спилберг је стварао свет џинова и градио темеље филмске приче која је напокон угледала светлост дана.

Још када је прочитао оригиналну књигу, Спилберг је желео да је преточи у филм и да причу о Великом доброћудном џину исприча на свој начин.

Много ствари је стајало на путу да филмска адаптација романа Роалда Дала буде снимљена.

У време када се Спилберг упознао са књигом, филмска техника није била довољно напредовала да би могла да створи чаробни свет џинова онаквим каквим га је Спилберг замислио, а такође ту је била присутна и заузетост аутора другим пројектима.

Спилберг као велики перфекциониста и професионалац желео је да причу представи филмској публици у пуном квалитету и да дух књиге пренесе у потпуности на филмско платно. Данас, у 2016. години, Спилбергова жеља се коначно остварила и спремна је да задиви биоскопску публику.

Велики доброћудни џин је узбудљива прича о десетогодишњој девојчици Софи из Лондона и мистериозном џину који је упознаје са чудноватим и опасним светом дивова. Филм је темељен на књизи ВДЏ славног Роалда Дала, објављеној 1982. године и од тада одушевљава читаоце свих узраста.

У улози девојчице Софи гледаћемо Рубy Барнхил, а улогу доброћудног џина добио је Марк Рyланс. Остале улоге тумаче Ребека Хал, Бил Хејдер, Џемани Клемент и Пенелопе Вилтон.

Филм је синхронизован на српски језик а џину је глас подарио доајен српског глумишта и један од омиљених глумаца за децу, Слободан Бода Нинковић.

РТС