Struja za domaćinstva poskupljuje 9,1%?

regulatorna
TREBINJE l Regulatorna komisija za energetiku RS donijela je danas odluku o pokretanju tarifnog postupka i održavanju formalnih rasprava radi povećanja cijena električne energije u Republici Srpskoj, a na zahtjeve svih deset proizvodnih i distibutivnih preduzeća Elektroprivrede RS.
Iz ove komisije je saopšteno da je preliminarnom analizom 18 prispjelih zahtjeva utvrđeno da prosječno traženo povećanje cijene struje za domaćinstva iznosi 9,1%, za male industrijske i komercijalne kupce 10,65%, a za ostale kupce 19%.

jelena prtilo

Jelena Prtilo

„Preliminarna analiza pokazuje da bi prosječno povećanje cijene električne energije za sve kupce u Republici Srpskoj, a na osnovu dostavljenih zahtjeva, iznosilo oko 12%“, navodi se u saopštenju Regulatorne komisije za energetiku.
Kako je pojašnjeno, konačna odluka o procentima poskupljenja električne energije biće donijeta tek nakon održavanja šest formalnih rasprava o prispjelim zahtjevima, te završne analize svih utvrđenih komentara.
S obzirom da je posljednja rasprava zakazana je za 14. april, nezvanično, povećenje cijene električne energije ne može se očekivati prije juna.
„U maju se ne mogu očekivati korekcije cijena struje, imajući u vidu da je posljednja rasprava zakazana za 14. april, a da je RKE obavezna da o namjeri da koriguje cijene obavijesti javnost najmanje 15 dana ranije“, odgovorila je na novinarsko pitanje portparol Regulatorne komisije za energetiku RS Jelena Prtilo.
R.S.