Сурчинац возио са 5,5 промила алкохола!

aloko test

БЕОГРАД │ Сурчинац С. М. (26) „надувао“ је у недељу вече нестварних 5,5 промила алкохола у крви и уписао се у листу српских рекордера који су сели да возе „мртви пијани“.

Полиција га је зауставила у београдском насељу Ледине, сат иза поноћи, док се враћао из града својом „опел корсом“. Био је „убијен“ од алкохола, али је све време тврдио да је – способан да вози.

„Попио сам само три пива, тај апарат вам не ваља“, заплићући језиком правдао се Сурчинац, који већ неколико година ради у Русији.

„Ето ту близу живим, одох кући да спавам. Ма, пишите ви шта хоћете, а ја одох кући…

Саобраћајци су га замолили да им преда кључеве од аута, што је младић убеђивања једва послушао. Паркирали су „корсу“ са стране, а њега замолили да седне у њихов аутомобил.

„Хоћете ви сада да ме возите кући да спавам“ пијан је упитао док је улазио у полицијску „марицу“. Заспао је чим је полицијски „пунто“ кренуо.

Пракса

Стручњаци упозоравају да људи треба да буду обазриви кад пију, јер многи фактори утичу на повећану алкохолисаност. На то утичу лоше здравствено стање, време и начин конзумирања алкохола, јачина и количина пића, мала телесна маса, брзина конзумирања пића, његова температура. Поготово је погубно пити на празан желудац, јер вам тад алкохол продире у крв за само 30 до 60 минута.

Међутим, уместо у свом кревету, млади Сурчинац је ноћ провео у соби за трежњење, у станици саобраћајне полиције, као и још 39 београдских возача, који су прексиноћ имали више од 1,2 промила алкохола у крви.

Саобраћајци су, иначе, током викенда на територији Београда открили готово 700 возача, код којих је алкометар забележио присуство алкохола. Њих чак 326 имало је више од 1,2 промила.

С. М. је изашао из полиције у понедељак око 13 сати, после дванаесточасовног трежњења. „Зарадио“ је, као и остале му „колеге“, пријаву због управљање возилом под дејством алкохола.

Иако је „надувао“ чак 5,5 промила С. М. није усамљени на лествици српски рекордер у овој „дисциплини“ – прво место дели са још двојицом „колега“ из Ниша и Ужица.

„У оваквим екстремним случајевима алкохолисаности возачи су најчешће ухваћени непосредно након што су изашли из кафане или непосредно пошто су попили већу количину пића“, кажу саобраћајци.

Реч је и о особама које имају високу толеранцију на алкохол.
Вечерње новости