Сутра и прекосутра запрашивање комараца

ТРЕБИЊЕ │ За данас најављено запрашивање комараца са земље на подручју Требиња због вјетра одложено је за сутра, а уколико временске прилике то дозволе, биће настављено и у сриједу, 11. јула.

У требињској пословној јединици Д.О.О. „Дезинсекција“ кажу да је запрашивање планирано у раним јутарњим сатима, са почетком од 4 часа и 30 минута.

„Првог дана намјеравамо да обавимо запрашивање на периферији града, односно, на зеленим површинама у близини канала за наводњавање од обилазнице према Придворцима, и на подручју Мокрих долова, зелене површине на води између Казнено поправног завода и насеља Тини“, каже за Радио Требиње Ивона Станисавић, директор „Дезинсекције“ Д.О.О. Требиње.

Наредног дана, истиче она, у плану је хемијско третирање комараца  у центру  града – баште платана, градске пијаце и парка, те Старог града, као и обалног подручја са обје стране ријеке, од базена у Бреговима и моста на западном градском излазу до Арсланагића моста.

„Посебно се обавјештавају пчелари да се прилагоде временским терминима третирања комараца, односно да заштите своје пчеле“, напомиње Станисавићева за Радио Требиње.

Радио Требиње