Сутра нерадни дан: Градска управа позвала на поштовање одлуке о радном времену

grad-trebinje

ТРЕБИЊЕ │ Дан потписивања Дејтонског мировног споразума, 21. новембра, Законом о празницима РС одређен је као републички празник и нерадни дан, због чега из Градске управе данас подсјећају да је Одлуком Скупштине града Требиња о радном времену трговинских, занатских, услужних и других објеката и дјелатности дефинисано да овим актом обухваћени субјекти на једнодневни републички празник – не могу радити.

У саопштењу из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Града Требиња напомињу да је поменутом одлуком Скупштине града као изузетак дозвољено да у времену од 8 до 21 час, а у циљу задовољења основних животних потреба грађана, раде трговине на мало са прехрамбеним асортиманом, али и угоститељски објекти у предвиђеном радном времену, те јавне установе из области здравства према сопственом распореду.

Апотеке, љекарске и стоматолошке ординације и ветеринарске апотеке могу да раде у времену од 8 до 14 часова, уз одржавање приправности изван наведеног радног времена.

„Инспекцијски надзор над примјеном одредаба ове одлуке у погледу радног времена трговинских, занатских, услужних и других објеката и дјелатности врши тржишна инспекција у складу са посебним овлашћењима прописаним у законима који регулишу област трговине и других дјелатности и закону који прописује поступање тржишне инспекције“, наведено је у саопштењу Града Требиња.

Радио Требиње