Сви желе да се поклоне мироточивој икони у дому Војводића

Након што је АТВ портал објавио причу о икони Тројеручици са које капље нешто налик мирисном уљу, у кући породице Војводић, у бањалучком насељу Ребровац, телефони звоне без престанка.

Сви желе да дођу и да се поклоне чудотворној Икони. Чим је прочитао вијест, и студент богословије,  Стефан Радосављевић,  јавио се преко Фејсбука и замолио Војводиће да их посјети.

“Стварно је велико чудо. Чуо сам и прије да су Иконе мироточиве у разним манастирима, али у нечијем стану, то нисам чуо, дошао сам да се поклоним”, рекао је Стефан Радосављевић, студент богословије.

У посјету је стигла и Николина тетка Љубица,  са ћерком и другарицом. Зна да је Никола вјерник и да сваке недјеље одлази у цркву и због тога јој је још драже да је Икона мироточила управо у дому њене сестре.

“Мишљење ми је такво да сам се најежила и да бих плакала. Јер то само може Ниџи да се деси. Зато што ја знам Николу од самог рођења. Никола је ђете које вјерује у Бога, са мамине стране нико није био толико побожан. Али Никола има у то себи нешто, то ваљда драги Бог да”, рекла је Љубица Миличевић.

Kо год жели, може да дође да се поклони и помоли Тројеручици, поручује Никола Војводић. Ипак, изненадила га је велика заинтересованост. Најмање што жели  је да од тога направи сензацију, или бизнис.

“Данас је и свештеник долазио сам да би се увјерио у то. Не могу да вјерују својим очима, одигну је и гледају са стране. Питали су ме синоћ и да ли има икаква цијев”, рекао је Никола Војводић.

Полеђина Иконе скроз је сува, али течност и даље капље са предње стране, у пређелу руке. Никола каже да ју је купио код локалног свјештеника који је данас дошао да је види. И он је био изненађен, уз поруку да, чак и ако се ради о чуду, од тог не треба правити сензацију. Православље, каже, тако налаже.

АТВ