СзП: Требиње има образ и није на продају

szp4

Другог октобра нису обични избори јер народ бира између „потчињавања и оних који кажу да се Требиње сагињати неће“, између „криминала и преваре и часног народа, на другој страни, који воли и жели да развија свој град“, поручио је вечерас кандидат Савеза за промјене за градоначелника Требиња Славко Вучуревић, са централне трибине ове коалиције.

„Смањили смо стопу незапослености са 37,7% на 33,4%. Извршили смо највећа четири буџета у историји Требиња. Отворили смо Требиње, довели велики број инвеститора, а имамо и најаве нових. Наш је циљ 1.640 радних мјеста за годину и по дана и да стопу незапослености за четири године сведемо на једноцифрен број“, рекао је Вучуревић.

szp8

Он је додао да је све то остварено уз „крпљење 10 милиона КМ рупа које је претходна власт направила“ кроз буџетски дефицит и уништавање Бобар банке, те упркос сталним опструкцијама како би се отјерали инвеститори из Требиња, попут забране прометовања градског земљишта и градње аеродрома и карго центра на Зупцима, те посљедњег покушаја „притиска на инвеститора Родољуба Драшковићу да повуче своју подршку“ актуелној градској управи.

Упркос томе, Драшковић ме је и данас звао рекао – ја сам са тобом и својим народом, враћам се да улажем у Требиње и Херцеговину“, рекао је Вучуревић.

Видомир Бегенишић, носилац листе СДС-а за Скупштину града, истакао је да СДС и СзП пред грађане излазе „уздигнута чела и свијетла образа“ јер је скоро све испуњено, а у неким сегментима и премашено, што је прије четири године обећано. С друге стране, додаје, код политичких ривала очито је потпуно одсуство идеје, осим „када нападају на оне који не мисле као они“, при чему сви ти покушаји дискредитације без аргумената „дјелују отужно“.

szp7

„Народ има два избора – нашу опцију, гдје је у центру обичан човјек, јер смо и ми обични људи, а други је – политичка опција која уопште не живи у овом свијету, већ у свом виртуелном свијету и са незаслужено стеченим новцем од нас обичних грађана“, поручио је Бегенишић.

Носилац листе ПДП-а Љубиша Крунић поручио је да је СзП окренут изградњи, младима, борцима и будућности Требиња „за разлику од других, чија је глава у Бањалуци“, док је Момчило Бодирога, носилац листе Покрет за Требиње, истакао да је ова странка дала пуну подршку програму Славка Вучуревића, којим се „Требиње гради и овдје највише ради“, те да се у том смислу ништа неће промијенити ни након 2. октобра, осим што ће скупштинска већина бити додатно оснажена.

„Овај величанствени скуп је показао да Требиње има образ, да Требињци нису на продају“, поручио је Младен Босић предсједник СДС-а, додајући да није лако ићи против „разјареног бика криминала“, који је спреман да брани стечено богатство и тако што ће свој народ гурати у нове сукобе у БиХ.

Требиње бира између два карактера и човјека – једног народног, Славка Вучуревића, и другог вјештачког, који себе назива снагом Српске, а иза себе нема ништа осим краденог и корумпираног новца“, рекао је Босић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић истакао је да „у недјељу одлучујемо – да ли хоћемо мафијашку или нормалну државу“, те да је народ Требиња још вечерас донио одлуку. Он је рекао је да поносан на Требиње јер је у Српској постало „симбол слободе, части и образа“, а изван граница „град отворен за привреднике и туристе“.

Требиње данас изгледа другачије него прије четири године, чему је огроман допринос дао Славко Вучуревић, рекао је почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић.

„Ја знам колико је милиона КМ и евра – притискао странце, гурао, тражио – и добијао. Требиње ће са њим и у наредне четири године имати још више“, поручио је Иванић.

Небојша Вукановић из Савеза за правду и ред апеловао је на Требињце да 2. октобра „не поклекну“ и не забораве „крваве трагове курјака“ који су остали широм Српске, али и Требињу – када је у Новотексу „седамсто породица остављено без хљеба“ да би добили изборе 2010.

Предсједник Извршног одбора НДП-а Крсто Јандић поручио је чланству у Требињу „да онај ко не гласа за Славка Вучуревића није члан НДП-а“, а генерални секретар СРС РС Дарко Матијашевић да су радикали Крајине уз Славка Вучуревића и да су „Крајишници и Херцеговци увијек били једно“.

Р.С.