Тања Бошковић има моћну поруку за жене: Џаба вам силикони, кога заваравате?

hello_360_1-tanja-boskovic

Наша прослављена глумица не мари много за комплименте на рачун свог изгледа, нити за статус секс симбола који ужива. Ево зашто све жене треба да се угледају на њу.

Тања Бошковић има 62 године, импресивну каријеру, улоге у филмовима, серијама и позоришту које ће се вечно памтити. У интервјуу за „Дневни аваз“, глумица је открила у чему је тајна њеног изгледа.

„Добро се осећам. Као прво, здрава сам, треба посматрати и породицу. Моји родитељи су и даље у одличној физичкој и психичкој кондицији, то је наслеђе које сам добила. Али, ту је и четрдесетогодишњи рад, па је битно да вас тело слуша“.

Иако изгледа изузетно младолико, Тања није оптерећена својим изгледом.

„Човјек одраста етички и естетички. Не посвећујем превише времена свом изгледу ако се то посматра као њега. Уопште не спадам у те жене. С друге стране, волим да пливам, углавном ходам, и то кроз живот, избегавам вожњу аутомобилом, волим да се дружим с људима, имам дугогодишња пријатељства. Мислим да то чини здравље, а неговати здравље је наша обавеза. Ако говорите о физичким стварима, волим лепоту и цео живот јој служим. Креме и шампони су мање битни. Ужасно ме нервирају рекламе које обећавају срећу која долази споља. Срећа се негује другачије. Тој нези посвећујем време. Ове боре које имам, све сам зарадила највећом радошћу. Умем да старим, наша тела су пропадљива. Презирем жене које, убризгавајући отрове у своја лица, мисле да ће њихове очи бити мање рањиве. Џаба вам силикони, кога ћете уверити, себе у огледалу, шта? Да нисте имали озбиљан и дубок живот и да нисте никоме ништа подарили, него шта? Ништа“, каже она и додаје:

„Нисмо научили децу да схвате да само оно што смо дали, то имамо. Основна реченица која описује 21. век је: „Изгледам, дакле постојим.“ У 19. је било: „Мислим дакле постојим“, а у 20. је: „Имам, дакле постојим.“ Боли ме 21. век, јер људи некако пропадају. Волим језик и говор, то је највеће људско достигнуће у развоју. Теши ме да неће све бити урушено док постоје фантастични људи који нас чине бољима него што јесмо“.

На питање како се данас носи са статусом секс-симбола, одговара:

„Замислите колико то није важно када то кажете некоме ко има 65 година. Није ми пријало ни тада, то код младих жена може да изазове велики стрес и непријатност. То што ми се приписивало, никакве везе нема са мојим животом. Моје области истраживања увек су била потпуно на другој страни. Сексепилност може да значи и да помогне у неким улогама. А, као жена, нисам то морала да доказујем. Али, било је небитно за све друго што сам радила. Прву младост провела сам у позоришту на Теразијама, где се вежба између четири и осам сати дневно. Играчке и певачке представе су напорне и тешке, нисам се бринула о томе колико сам сексепилна, много више ме је интересовало да будем довољно снажна, да моји мишићи и мозак буду спремни за све оно што треба урадити“.
Дневни аваз