Трагедија на аутопуту код Ћуприје – седам жртава, 35 повријеђених (ФОТО)

Седам особа је погинуло, а 35 је повријеђено у ланчаним сударима у оба смјера на аутопуту Београд-Ниш, између Ћуприје и Јагодине код Мијатовца. Међу повријеђенима нема дјеце. Саобраћај у оба смјера је заустављен. Узрок несреће је густа магла.

На аутопуту Београд-Ниш, код Мијатовца догодила су се два ланчана судара, у којем је најмање седам особа погинуло, а више од 35 повријеђено. Саобраћај у оба смјера је заустављен, а у судару је учествовало више од 40 возила – камиони, аутомобили на обје стране аутопута. Нека од возила су потпуно уништена, до непрепознатљивости.

Наиме, паралелно су се догодиле двије саобраћајне несреће, једна у смјеру Београд-Ниш, друга у смјеру Ниш-Београд.

У Општу болницу у Јагодини смјештено је седам повријеђених особа, од којих је пет странаца. Повреде су озбиљне, али нико није животно угрожен, рекли су у болници. У ургентном центру у Ћуприји, највеће здравстевне установе између Београда и Ниша, на збрињавању повријеђених ангажовани су бројни љекари, речено је за Танјуг.

Двије несреће размака 400 метара

У првој саобраћајној несрећи, од Београда ка Нишу, четири особе су погинуле, а десет повријеђено. У тој несрећи учествовало је више од десет возила, при томе су се два камиона запалила.

Други судар се десио на истом мјесту, али у другом смјеру, од Ниша ка Београду. У тој несрећи три особе су погинуле, а више од 10 повређено. У судару је учествовало девет камиона и неколико аутомобила.

Удеси су се догодили скоро истовремено, јутрос око 7.15 часова. На мјесто удеса упућено је више ватрогасних кола и кола хитне помоћи.

Узрок несреће је густа магла због које је видљивост била смањена на десетак метара.

– Кретао сам се из правца Ниша нормалном брзином. Била је нека сумаглица, а када сам прошао Мораву – зид. Ништа се не види. Толика је магла била. Почео сам одмах да кочим, сустигао сам камион испред себе, стао, изашао из камиона и већ су возила почела да се ударају – посвједочио је за РТС један од возача.

На мјесту несреће је језив призор, сударили су се и камиони, неки аутомобили су уништени. Свједоци су у шоку.

Ватрогасци су пристигли са шест возила и извалче повријеђене.

– Примамо тешко повријеђене по убрзаном потупку. Несрећа је са стравичним посљедицама. Људи су буквално згужвани. Примили смо девет лица и непрестано дозале нови. Двоје од девет повређених у овој болници су у тешком стању – каже директор ћупријске болнице Слободан Гајић.

Ванредно је и у јагодинској болници гдје су све екипе послате на терен. У болници је смјештено шесторо повријеђених. Они су у стабилном стању. Међу њима је троје страних држављана.

Саобраћај на ауто-путу у оба смјера је блокиран, па су се створиле колоне аутомобила.

РТС