Требињка Миљана Џомбета: Потписан уговор за румунски Арад

ТРЕБИЊЕ l Талентована кошаркашица, Требињка Миљана Џомбета потписала је са румунским кошаркашким клубом „Арад“ уговор на годину дана.

„Након два мјесеца паузе, коначно сам потписала нови уговор. Није ми непозната држава јер сам прошле сезоне играла за ‘Феникс Галати’, али након неких дешавања у клубу раније сам прекинула уговор и отишла у Швајцарску. Првог септембра, ето, враћам се поново у Румунију. Одабрала сам је из разлога што ми је већ све познато и начин и стил игре кошарке. Тако да  се надам да ћу и овај пут бити задовољна“, каже за Радио Требиње Џомбета.

Миљана истиче да је „Арад“ прошле сезоне био веома добар, на средини табеле.

„У септембру идемо са припремама, а у октобру стартујемо са лигом. Лига траје неких осам мјесеци, зависно од уласка у плеј оф. Тако да ћу искористити одмор у Требињу, наравно уз свакодневно тренирање јер треба да одрадим и припреме прије припрема“, навела је она.

Њена љубав према кошарци траје још од раног дјетињства. Након сестре Милице, некадашње успјешне кошаркашице, такође било је природно да настави њен пут.

Почела је да игра у требињском  женском кошаркашком клубу „Требиње 03“.  У Бањалуци је играла за КК „Борац“ четири године, а током тих сезона овај клуб се итетако поносио талентованом спортисткињом.

„Када сам завршила ангажман у Борцу, отишла сам у Србију и играла за екипу Врбас Медела и такође, у том клубу провела четири сезоне“.

А добрих резултата праћених најбољим наградама које једва можемо и да набројимо је било итекако, и у Републици Српској и у Србији,  а сигурни смо да ни у Румунији неће бити другачије.

Међутим, Миљана је остала скромна дјевојка, којој су све награде једнако важне али не воли да их истиче јер се кошарком бави прије свега због огромне љубави.

За крај Миљана истиче да би круну своје кошаркашке каријере једног дана вољела да добије у својој родној Херцеговини.

Док се то не догоди, ми јој желимо много среће и успјеха, а њен труд и рад као и рад свих младих успјешних људи, сигурно ћемо пратити.

Сунчица Пешић