Trebinjski proizvodi po prvi put na sajmu u Dubrovniku

dusajam
TREBINJE | Na Mediteranskom sajmu zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog preduzetništva, koji je u Dubrovniku održan proteklog vikenda, po prvi put su se predstavili proizvođači iz Trebinja, posredstvom Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.
Svetlana Vuletić, iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Trebinja kaže da su među velikim brojem izlagača iz regije, po prvi put predstavljeni proizvodi i ponuda četiri proizvođača iz Trebinja i tri proizvođača iz Mostara kao i turistički potencijali grada Trebinja.
„Na sajmu su uspješno prezentovani lokalni proizvodi od meda, ljekovitog bilja, smokava i domaći sirevi, a učešće na sajmu je ujedno bila i prilika za naše preduzetnike da učestvuju na ponuđenim radionicama, predavanjima i okruglim stolovima, te da uspostave nove kontakte i saradnju koja će im omogućiti razvoj i povećanje obima svog poslovanja”, navela je Vuletićeva.
Agencija će i u narednom periodu nastaviti da podržava male i srednje preduzetnike iz Trebinja, kako bi im pomogli da svoje proizvode, što bolje plasiraju na tržišta van granica Hercegovine, istakla je Vuletićeva.

Učešće na sajmu realizovano je uz podršku japanske organizacije JICA i projekta Turistički koridor Hercegovine, koji se u Trebinju provodi već tri godine.
M.B.