Три живота остала на путу током викенда

363571_1

БАЊАЛУКА │ Три особе су погинуле, а пет је повријеђено у одвојеним саобраћајним несрећама које су се протеклог викенда догодиле на подручју Фоче и Коњица.

Фочак Мирослав Васиљевић (22) погинуо је јуче 60 минута послије поноћи у Драгочави код Фоче када је аутомобил „голф 4“ из још неутврђених разлога слетио с пута и ударио у ограду.

Васиљевић је био сувозач у поменутом аутомобилу. Његова суграђанка Катарина Новаковић, која је такође била сапутник у „голфу 4“, лакше је повријеђена, док су возач и још два лица прошли без повреда. Тачан узрок ове саобраћајне несреће биће познат након полицијске истраге. Јуче нисмо успјели да добијемо више детаља о овој саобраћајки, па је остао непознат идентитет возача, као и преосталих путника у „голфу 4“.

Из Универзитетске болнице Фоча јуче су рекли да је здравствено стање повријеђене ђевојке стабилно.

– Пацијент је задобила посјекотине по челу и након прегледа збринута је на Ођељењу за интензивну његу – казали су у овој здравственој установи.

Младићи Е. Г. (21) из Какња и М. Б. (25) из Зенице погинули су након директног судара возила „опел астра“ словеначких регистарских ознака и аутомобила „хјундаи“ швајцарских регистарских таблица у Горњој Брадини код Коњица. Несрећни младићи били су сапутници у возилу „опел астра“. У овој саобраћајки тешко су повријеђени возачи Е. С. (21) из Какња, који је управљао „опелом“ и Е. М. (33), који је био за воланом „хјундаија“.

Сапутник у „хјундаију“ А. Ћ. (17) и сапутник у „опел астри“ Х. С. (20) задобили су лакше повреде. Повријеђеним особама љекарска помоћ је указана у болници у Коњицу. Према непотврђеним информацијама, узрок ове саобраћајке је неприлагођена брзина условима пута.

Из Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона саопштено је да је полиција након увиђаја наставила рад на расвјетљавању ове саобраћајне несреће.

– Тачан узрок ове саобраћајке биће познат након полицијске истраге – казали су у поменутом МУП-у.

Глас Српске