Тужилаштво потврдило хапшење Слободана Павловића

tuzilastvo bi8h 1

САРАЈЕВО │ Из Тужилаштва БиХ и СИПA су потврдили да су лишили слободе Слободана Павловића, власника Павловић банке, те бившег директора банке Перу Лазића и Љиљану Гарић, референта за обраду кредита.

У наставку активности, полицијски службеници СИПА-е на подручју Бијељине слободе су лишили и Благу Благојевића (1950), због постојања основа сумње да је починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења и прање новца, а све у вези са пословањем Павловић банке, пише портал Кликс.

Тужилаштво БиХ води истрагу у предмету који се односи на кривична дјела финансијског криминала везана за пословање наведене банке и њеног власника.

„У овом тренутку, ради интереса истраге, јавности и медијима не можемо дати више информација те молимо за разумијевање“, кажу у Тужилаштву.

БН ТВ јавља да је Павловић око 12 часова био лоциран у Требињу, те да је „видјевши припаднике Сипе кренуо у бјекство, да би након два сата потјере, напокон био ухапшен“ на подручју између Стоца и Мостара.

Ова телевизија подјећа да је Слободан Павловић у децембру 2015. године саслушан у Тужилаштву БиХ у вези са куповином виле Милорада Додика у Београду, односно кредита који је Додик наводно подигао у Павловић банци, како би платио вилу на Дедињу.
БН ТВ/портал Кликс