У ноћи са суботе на недјељу до -24

Зима ових дана итекако показује своје зубе, а наранџасто упозорење због опасних хладноћа и јаких до олујних удара вјетра на снази за цијелу земљу све до 8. јануара.

Јутрос у 8 сати у БиХ најхладније је било на Бјелашници гдје је измјерено -27 степени, док је у Хан Пијеску -20, а на Иван Седлу и Сокоцу -18. Тек степен топлије је у Бањој Луци, Бугојну и Тузли.

У Сарајеву је, према подацима Федералног хидрометеоролошлог завода -16, а у Мостару -8. Становници јединог бх. града на мору пробудили су се на нимало угодних -6 степени.

Прогнозе кажу да ће се хладна фронта задржати и наредна три дана, с тим да ће најхладније бити у ноћи са суботе на недјељу када ће јутарње температуре пасти и до -24 на планинама и висоравнима, а у недјељу дневна ни на југу неће прелазити три степена.

И понедјељак и уторак биће праћени облачним временом, слабим снијегом и минусима.

Из БИХАМK-а обавјештавају да је због сњежних наноса и даље потпуно обустављен саобраћај на путевима Томиславград-Прозор и Ракитно-Блидиње, док је на подручју цијелог Ливањског кантона забрањен саобраћај за возила преко 7,5 тона. На аутопуту А-1 Зеница-Тарчин саобраћа се уз ограничење брзине од 60 км/х.

Независне