Након пуцњаве у Сарајеву преминуо и други полицајац

Услијед тешких повреда главе и након операције, на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, преминуо је и други полицајац након јутрошње пуцњаве у сарајевском насељу Алипашино Поље.

У сарајевском насељу Алипашино Поље рано јутрос крадљивци аутомобила убили су једног полицијаца, док је други након вишесатне борбе за живот преминуо.

Како је речено у МУП-у Кантона Сарајево радило се о класичној „сачекуши“.

Полицијске патроле кружиле су од 23 часа, јер су наводно добили дојаву да се разбојници, који су претходно на подручју општине Центар покушали отуђити возило, крију код цркве на Алипашином пољу у Сарајеву.

Према ријечима премијера КС Адема Зоља полицајци нису ни изашли из аута, нити употријебили оружје када је на њих отворена ватра. Једноставно, нису стигли ни одговорити на пуцњаву.

Чланови криминалне групе, која је с два аутомобила стигла у сарајевско насеље Алипашино Поље, покушали су украсти аутомобил голф 6 хрватских регистарских таблица.

У том тренутку наишла је полицијска патрола на коју је пуцано из аутоматског оружја док се возило кретало.

„Ово је усуд. Наше ентитетске границе омогућавају криминалцима да дјелују и ми ћемо морати имати заједничке активности и с Министарством унутрашњих послова Републике Српске. Ово је атак на државу“, изјавио је казао је Зољ.

У току је велика полицијска акција пронаслака починилаца напада на полицајце, а на располагање су стављене хеликоптерске јединице ФУП-а и МУП-а Српске.

Станари улица Босанска и Гетеова у сарајевском насељу Алипашино поље провели су бесану ноћ свједочећи ватреном обрачуну.

„Око пола четири ујутро чуо се пуцањ, а потом рафална паљба као да пуцају петарде. Потом је почела галама и неко је викнуо ‘убише полицајца’. Убрзо су се чуле сирене, полиције је било свуда. Од тада је све блокирано“, рекла је станарка која живи у згради код које се одвила драма.

Бијели голф хрватских регистарских таблица још увијек стоји на путу, а улица је блокирана након пуцњаве. Станари околних зграда морају користити друге улице како би дошли до жељеног одредишта, а неки јутрос нису могли да крену на посао својим аутомобилима.

Галић: Мијењати постојеће законе и полицији дати већа овлашћења

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић обавијестио је све граничне прелазе да предузму одговарајуће мјере у случају да покушају прећи границу лица која су учествовала у јутрошњој пуцњави када је један полицајац убијен, а други тешко рањен.

„Као полицијски службеник са дугогодишњим стажом, желим констатовати да је потребно мијењати постојеће законе и полицији дати још већа овлаштења, нарочито у погледу личне заштите и безбједности свих грађана“, изјавио је Галић за портал „Кликс“ у вези са овим догађајем у сарајевском насељу Алипашино поље.

Аутор: РТРС