У Србију забрањен улазак за 200 особа из региона

policija

БЕОГРАД I Након низа покушаја убистава у Београду и Новом Саду, српска полиција и безбједносне службе сачиниле су списак од око 200 особа из региона којим није дозвољен улазак у Србију, пишу Вечерње новости.

На списку су искључиво лица са обимним криминалним досијеима, незванично сазнаје лист.

Они су означени као безбједносно потенцијално опасне особе и одлучено је да им се на граничном прелазу, приликом идентификације пасоша, одмах изрекне забрана уласка у Србију.

Лист сазнаје да је један од посљедњих који није могао да пређе границу црногорски држављанин Крсто Станишић, коме је на Аеродрому „Никола Тесла“ речено да не може да уђе у земљу „због заштите јавног поретка и безбједности Србије“.

Станишић, према ријечима његовог адвоката Славка Петрића, у Београду са породицом живи од 1985. године и има уредно пријављено пребивалиште и није осуђиван за неко теже кривично дијело.

Према писању Новости, црногорске безбједносне службе и полиција такође су направиле свој списак „непожељних држављана Србије“ на ком су имена добро познатих у криминалним круговима, али има и припадника некада познатих мафијашких кланова.

Вечерње новости