У сусрет Митровданским свечаностима

mit-4

НЕВЕСИЊЕ I Поводом Митровдана – крсне славе Борачке организације РС, 8. новембра – Дана општине Невесиње и у знак сјећања на Митровданске битке 1992. и 1994. године у Невесињу ће и ове године бити одржана дводневна манифестација са свечаном академијом, богослужењима, полагањем цвијећа на спомен обиљежја и другим пригодним садржајима. Свечаности организују  Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова Владе РС, Борачка организација РС и Општина Невесиње.

Општинска борачка организација Невесиње позвала је породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде, демобилисане борце и грађане да присуствују програму обиљежавања Митровданских битака.

У понедјељак, 7. новембра биће уприличена посјета Спомен соби, а након тога и пријем код начелника општине.

У 19 часова у Великој сали општине Невесиње биће одржана свечана академија са богатим културно – умјетничким програмом.

Пригодним бесједама биће евоцирана сјећања на митровданске офанзиве и јунаштво припадника Невесињске бригаде. Очекује се присуство представника Министарства рада и борачко – инвалидске заштите, борачких организација, ратних команданата, сабораца и гостију.

У уторак ујутро у 9 часова у Цркви Вознесења Господњег биће служена света литургија. Након богослужења код Централног спомен обиљежја бораца Херцеговине на Гвозду биће одржан помен и положено цвијеће. Митровданске свечаности завршавају се заједничким ручком.

Општинска борачка организација прогласиће најбоље литерарне и ликовне радове на тему Митровдана у којима су учествовали невесињски основци и средњошколци.

Помен јунацима Невесињске бригаде у Београду

Удружење Невесињаца у Београду, поводом годишњице Митровданских битака (1992. и 1994.) уприличиће помен погинулим борцима на Невесињско-мостарском правцу и другим ратиштима у Отаџбинском рату за Републику Српску.

Помен ће се одржати у цркви Свети Сава на Врачару у Београду, у суботу 5. новембра са почетком у 11 часова.

Радио Невесиње