У Требињу формиран градски одбор Прве СДС, предсједник Божидар Вучуревић

ТРЕБИЊЕ │ У Требињу је данас основан Градски одбор Прве Српске демократске странке, а за предсједника је именован Божидар Вучуревић, један од оснивача СДС-а и некадањши предсједник општине Требиње.

Предсједник Прве српске демократске странке Радомир Лукић казао је да је основни програмски задатак странке – повратак изворним вриједностима СДС-а, са којима је овај покрет кренуо у историјску мисију стварања Републике Српске.

Он је додао да је требињска изборна-обновитељска скупштина наставак процеса унутрашњег организовања странке, у којем је Прва СДС већ добила 11 локалних одбора.

 „Има прилично интереса за нашу странку јер у њој људи препознају жељу да се српски народ саборно скупи и одбрани од свих насртаја на Републику Српску, на идентитет и опстанак на овим просторима. И да све што се тиче институција БиХ – потиче из Републике Српске, а не да тај смјер буде обратан. То је оно због чега данас не подржавамо дјеловање Српске демократске странке и због чега смо се одлучили на организовање“, истиче Лукић.

Он вјерује да ће Вучуревић „као један од оснивача СДС-а, најупечатљивијих политичких фигура овог дијела Српске, са великим искуством и саборном моћи дјеловања – успјети у Требињу да мобилише и старо и младо“ на пут обнове политичких вриједности и приципа, на којима је стварана Република Српска.

Вучуревић је подсјетио да је СДС државотворна странка, која је успјела да оствари седам вијекова дуга настојања српског народа „да западно од Дрине створи макар ембрион српске државе“, али и да су тадашњи прваци странке временом склањани „што руком високих представника, што домаћом руком“.

„Први инициативни одбор за Херцеговину тада је окупио 21 човјека а свих 21 је одстрањено из странке. Прешли су задњи пред прве, којима ми нећемо судити – али хоћемо да вратимо јединство српском народу, а странку изворним принципима СДС-а“, каже Вучуревић, додајући да се за учлањење у редове Прве СДС највише распитују људи којима је жеља да се српска политика уозбиљи и престане са праксом унутрашњих подјела и свађа.

Р.С.