У Требињу промоција домаћих производа

ТРЕБИЊЕ │ У Требињу је данас, у центру града, отворена манифестација “Kараван домаћих производа” у оквиру пројекта “Наше је боље” чији је циљ промовисање домаћих производа.

Више од 10 излагача понудили су прехрамбене производе, љековито биље, ручне радове од текстила, домаћу козметику, производе од смокве, пиво.

Директор подручне Привредне коморе Требиње Веселин Савић, истакао је да је намјера ове манифестације да се купци упознају са могућностима производње у овој регији и Републици Српској да би се приликом куповине увијек опредијелили за домаћу производњу.

“Наш циљ је и да покажемо успјешне примјере предузетништва да је на овим просторима могуће успјешно пословати”, рекао је Савић, наводећи да су се представили произвођачи од Требиња до Kозарске Дубице.

Он је рекао да постоји велики број домаћих производа који својом цијеном и квалитетом заслужују боље мјесто приликом избора купаца, као и да је из тог разлога кампања “Наше је боље” управо усмјерена ка промоцији домаћих брендова да би она била конкурентнија на тржишту.

Своје производе данас је представила и Александра Делић, чија се породица годинама бави производњом природних препарата попут сапуна, крема, мелема, пасте за зубе, уља, серума за његу лица.

Делићева је истакла да овакве презентације имају велики значај за сваког произвођача, посебне породичне Фирме, које немају баш честу прилику да се представе купцима и појасне им зашто је увијек боље одабрати природну од индустријске козметике.

“Kористимо хиљадугодишње методе зато што смо наслиједили један стари манастирски рецепт од рузмарина који не познаје нуспојаве. Ми смо то разрадили и почели смо да радимо и производе од других биљака”, појаснила је Делић.

Вања Милошевић Ђого представила је производе од бијелог лука, предузећа “фармавит” из Љубиња, које се на тржишту појавило прије нешто мање од годину дана.

Представили су маринаду, пасту од бијелог лука и кисели бијели лук.

“За нас је много значајно овакво представљање јер се ови сајмови уопште одржавају, посебно у градовима као што је Требиње, јер је оно у августу пуно туриста и они могу да пробају и купе наше производе”, истакла је Ђого.

Kараван домаћих производа чији су организатори Привредна комора Републике Српске и подручна Привредна комора Требиње, посјетиоци ће моћи да посјете данас до 15 часова.

РТ