У Требињу први пут обиљежен Европски дан парка (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ │ Требиње је данас први пут обиљежило Европски дан парка, програмом за најмлађе у градском парку.

Дјеца из вртића и млађи основци из све три школе уживали су у дружењу уз пјесму и игру, али и програм који су припремили дјечији забављачи, а на паноима су били изложени и цртежи на којима су малишани могли сами да „измаштају“ шта њима значи градски парк.

Замјеник градоначелника Мирко Ћурић казао је да је Градска управа са задовољством одлучила да ове године обиљежи и најмлађима посвети дан осмишљен да скрене пажњу на значај зелених површина у градским срединама, подсјећајући да су у току озбиљни реконструктивни захвати у требињској „оази зеленила“, како би она била „најљепше уређен градски парк у региону“.

Ћурић је казао да је реновирање и уређење ушло у завршну фазу, за шта је Град Требиње уложио или ће по основу већ склопљених уговора уложити око 350.000 КМ, док је значајан допринос дала и Електропривреда Републике Српске инвестирајући око 200.000 КМ.

„Стазе су већ добрим дијелом поплочане, уређене су зелене површине, постављен је и најмодернији систем за залијевање зелених површина, а цијели парк је освијетљен и покривен видео надзором са 31 камером. У току је уређење другог дијела парка, изградња фонтане, дјечијег игралишта и кутка за пензионере. У парку ће ускоро бити постављен и нови мобилијар, неопходан да би овај амбијент добио и на функционалности“, казао је Ћурић.

Он је напоменуо да напори које улаже Градска управа неће имати пуно смисла уколико цијела заједница не да допринос у одржавању онога што је урађено.

„Џаба нам сва улагања ако се не потрудимо да пробудимо свијест грађана и укажемо им на важност нашег парка, који је јединствен у региону и по површини од 28.000 квадратних метара у центру града“, напоменуо је Ћурић.

Р.С.