У Требињу сутра Сајам запошљавања

ТРЕБИЊЕ │ Требиње ће сутра бити домаћин Сајма запошљавања, који организује регионална Филијала Требиње Завода за запошљавање Републике Српске, уз подршку Министарства рада и борачко-инвалидске заштите и Пројекта запошљавања младих.

Свечано отварање сајма је у 10 часова у Дому младих, од 10:30 до 14:30 предвиђени су разговори са послодавцима и незапосленим лицима. Затварање сајма је у 15 часова.

Требињски ће бити први од три сајма, која су акционим планом запошљавања Владе РС предвиђена ове године у Републици Српској, а на учешће позвани су незапослени са евиденције филијале, те послодавци из Херцеговине и Црне Горе, који ће им у директном сусрету понудити слободна радна мјеста.

Директор регионалне филијале Завода за запошљавање Драган Поповић за Радио Требиње каже да позитивна искуства са претходног требињског сајма, одржаног још 2011. године, дају наду да ће се и на овогодишњем многима без посла „посрећити“ да нађу свог послодавца.

Најављено је учешће 25 послодаваца са подручја града Требиња, те хотелијери из Херцег Новог и Будве, који имају потребе са сезонском радном снагом. Циљ сајма је да на једном мјесту окупи заинтересоване послодавце и омогући им да на непосредан начин дођу до квалитетног кадра за одговарајућа радна мјеста. Незапослена лица имаће могућност да се представе послодавцима, предају своје биографије и да на једном мјесту конкуришу на већи број радних позиција“, истиче Поповић.

Радио Требиње