Убијена 2 припадника Оружаних снага БиХ: Вехабија убио Невесињца и војника из Витеза

365387_1
САРАЈЕВО │Министар безбедности, Драган Мектић, потврдио је да се Енес Омерагић, убица двојице припадника Оружаних снага БиХ, разнео експолозивом у својој кући у сарајевском насељу Соколско, пошто је претходно био окружен полицијом и припадницима СИПА-е.
Како је потврђено у Оперативном центру МУП-а Кантона Сарајево до пуцњаве је дошло нешто после 19.30 часова у улици Сафета Зајке.
Како су рекли очевици, нападач је ушао у кладионицу која се налази у близини касарне, и из пушке пуцао на двојицу припадника Оружаних снага БиХ који су преминули на лицу места. Погинули су Србин и Бошњак – Недељко Радић и Армин Салкић.
Након што је изашао из кладионице, нападач је пуцао и на аутобус, који се у том тренутку налазио у близини.
Том приликом рањене су још три особе.

df614cac86aa1a1a06586546b9f021d1
Агенција за истраге и заштиту БиХ оформила је посебан тим који ће бити на располагању МУП-у Кантона Сарајево у случају да тужилац Тужилаштва БиХ оквалификује ово ђело као терористички чин. И даље убиство војника није окарактерисано као терористички акт, иако је преминули нападач био припадник вехабијског покрета.
Перица Станић, директор СИПА-е, потврдио је да су присутни на састанку који је организован у згради Савета министара упознати са информацијом да је Омерагић починио самоубиство. Но, како је казао, потребно је сачекати идентификацију тела. Станић је потврдио да су тачне информације како је један убијени Бошњак, а други Србин.
Информацију да је једна особа починила самоубиство у опкољеној кући потврдио је и министар безбедности БиХ Драган Мектић. Он је додао да тело треба прво да буде идентификовано како би се са сигурношћу знало да се ради о осумњиченом.


Н1/Кликс