Убио се јер су бранили брак са муслиманком

373539_1

ПРЊАВОР I Тужни епилог десетогодишње везе између Србина и Бошњакиње у Околици, надомак Прњавора. Вишегодишњу љубав бранили и њени и његови родитељи.

У поткровљу породичне куће у Околици, надомак Прњавора, у ноћи између недеље и понедељка, пронађен је обешен 34-годишњи Предраг Дујаковић Пеђа. У штуром саопштењу полиције наводи се да је дигао руку на себе, а мотив је, како „Новости“ незванично сазнају, вишегодишња љубав према девојци друге вере, која није могла да буде крунисана браком. Наводно, његови и њени родитељи били су против ове дугогодишње везе.

Од извора упућеног у истрагу, наш лист сазнаје да Дујаковић није оставио опроштајно писмо, нити било који траг који би упућивао или открио разлог због којег је себи прекратио живот. Познаници који су га тог дана видели кажу да ништа није на то слутило, мада су уочили да је протеклих дана „много пушио и деловао замишљено“.

„Нисмо томе придавали посебну пажњу, јер смо знали да већ годинама Пеђу мори несрећна љубав. Није крио да је већ деценију лудо заљубљен у девојку из Прњавора. Он се јавно јадао да има непремостив проблем, што је он Србин, а она муслиманка, односно Бошњакиња“, кажу комшије несрећног младића и некадашње колеге из угоститељског објекта „Европа“, где је радио као конобар.

„Новости“ сазнају да 26-годишња Н. Ћ, Предрагова девојка, потиче из познате предузетничке породице из приградског насеља Коњуховци. Незванично сазнајемо да је ова девојка у Бањалуци завршила факултет, а однедавно је запослена у једном трговинском центру („Бинго“).

Покушао да се отрује таблетама

Немало је оних Прњаворчана који су слутили да ће се забрањена љубав између Србина и Бошњакиње окончати трагедијом.

„На те црне слутње упућивао је још пре два месеца Пеђин први покушај самоубиства. Он је попио шаку таблета које је потом залио великом количином алкохола, у намери да себи прекрати живот. Тешком муком спасли су га лекари у бањалучком Клиничком центру“, кажу за „Новости“ добро упућени саговорници који су желели да остану анонимни.

Вечерње новости