Удар на потрошаче тежак 200 милиона КМ

pumpa

САРАЈЕВО/БАЊА ЛУКА I Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ одлучио је да повећа акцизе на нафту, нафтне деривате, плин, пиво и алкохол, а по овом основу држава ће од грађана узети стотине милиона КМ.

Према непотврђеним информацијама, измјене Закона о акцизама БиХ, које су и обавеза из Реформске агенде, потрошаче у БиХ коштаће најмање 200 милиона КМ.

По Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о акцизама БиХ, који је усвојен на сједници УО УИО, предвиђено је да акциза на нафту и нафтне деривате буде повећана за 0,15 КМ, док ће се на пиво плаћати посебна акциза од 0,15 КМ која ће представљати намјенски приход ентитетских фондова здравственог осигурања који имају великих проблема са буџетима.

Према предложеним рјешењима, биће уведена и посебна акциза од пет КМ по литру апсолутног алкохола за алкохолна пића, односно 2,5 КМ за природну ракију. Уколико предложена рјешења добију подршку у Парламентарној скупштини БиХ, што је готово извјесно, потрошачи у Босни и Херцеговини литар горива скупље ће плаћати 0,15 КМ. Иначе, литар горива тренутно у БиХ је оптерећен са двије акцизе које се односе на одржавање и изградњу путева, односно аутопутева, које укупно износе 0,25 КМ.

Акциза од 0,15 КМ плаћа се за одржавање путева и до сада се прикупљала као основни приход, док се акциза од 0,10 КМ намјенски усмјеравала за изградњу аутопутева. Предложеним новим законом ове двије акцизе се обједињују у једну која износи 0,25 КМ и искључиво ће се користити за изградњу аутопутева и путева и то у омјеру од 80 напрема 20 одсто у корист аутопутева.

Што се тиче садашњих акциза на гориво, током прошле године Управа за индиректно опорезивање БиХ прикупила је укупно 469 милиона КМ од акциза на нафту и нафтне деривате, од чега се само на путарину односи 320,5 милиона КМ.

На основу акцизе од 0,15 КМ за путеве УИО током прошле године прикупила је 192,3 милиона КМ, тако да није тешко закључити, уколико потрошња горива буде на садашњем нивоу, да ће се увођењем нове акцизе прикупити додатних око 190 милиона КМ плус акцизе на алкохол и пиво. По основу акциза на пиво током прошле године прикупљено је 49,9 милиона КМ, док је по основу акциза на алкохол прикупљено 24,2 милиона КМ.

„Не видим неки велики разлог за повећање акциза и на то гледам као на недостатак прихода за враћање кредита. Ако треба за неке инвестиције, као што у овом случајеву тврде да треба, за путеве то су могли унутрашњим прерасподјелама у буџету“, рекао је Изудин Кешетовић, професор Економског факултета у Тузли, додајући да може разумјети повећање акциза на пиво, дуван или алкохол, али да ће скупљи енергенти, у овом случају нафта, изазвати контраефекат.

Иако је Реформском агендом било планирано да БиХ повећа акцизу и на дуван и дуванске производе, о томе ће се ипак одлучивати крајем године, а и приходи по овом основу биће усмјерени у фондове здравственог осигурања.

Удружење превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске негодовало је због најаве повећања акцизе на гориво тражећи хитан састанак са званичницима инситуција РС како би овај приједлог био одбачен.

У свом писму, упућеном званичницима УИО, представницима Владе РС и Привредне коморе, Удружење превозника наводи да приликом регистрације камиона и прикључних возила издвајају далеко највеће надокнаде за путарине.

Истовремено скрећу пажњу да страни превозници по БиХ возе несметано без било какве надокнаде, што није могуће урадити у њиховим земљама.

НН