Удружење „Насљеђе“: Срби грађани другог реда, заузети јединствен став из Српске

ТРЕБИЊЕ │ Удружење дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ из Требиња саопштило је да је Уставни суд БиХ одлуком да одбаци као неосноване апелације посланика Народне скупштине Републике Српске о 1. марту и 25. новембру, недвосмислено показао и доказао да су Срби, када је ријеч о БиХ, грађани другог реда.

Из овог удружења истичу да је Уставни суд БиХ својом ранијом одлуком о 9. јануару – Дану и крсној слави Републике Српске и сада о 1. марту „дану независности“ такозване Републике БиХ и 25. новембру „дану државности“ такозване Републике БиХ, јасно изрекао оно што и Џорџ Орвел у својој фарми, да су сви једнаки, али неки су једнакији од других.

Ову чињеницу јасно поткрепљује и то што је Савјет министара БиХ прогласио као Дан жалости 11. јули, док им изгледа ништа не представља дан када се даје парастос за више од 3.500 настрадалих Срба из Подриња, истиче се у саопштењу.

Из Удружења наглашавају да је потпуно јасно да Уставни суд, али и друге институције БиХ, годинама имају двоструке аршине – да се суди само Србима, да постоји заштита само виталних интереса Бошњака, а никаква заштита виталних интереса Срба, да су Срби криви за све, да се деценијама води хајка против Срба и Републике Српске, да су сви погинули борци, цивили, логораши, протјерани и расељени, мучени, нестали Срби то вјероватно сами себи учинили, да су били агресори сами на себе и своју земљу.

Из овог удружења поручују политичарима свих странака из Српске да се дозову памети и заузму јединствен став и одбрану Српске и не дозволе скрнављење и понижавање тековина одбрамбено-отаџбинског рата, хероја, живота и крви датих за слободу и отаџбину, које траје деценијама.

„Престаните гледати само своје личне и интересе својих партија. Када је ријеч о Републици Српској и њеној заштити, постоји само Република Српска и витални интереси Српске“, поручују из Уружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“.

СРНА