Угашене странице са дјечијом порнографијом: 303 хапшења, 106 жртава

djeca kindapovanje

АМСТЕРДАМ │ Холандска и аустралијска полиција су уз помоћ америчког Федералног истражног бироа /ФБИ/ разбиле неколико највећих интернет-страница са дјечијом порнографијом, пишу холандски медији.

Холандски дневник „Фолкстрант“ пише да је током операцје под називом „Дјечија љубав“ извршено 303 хапшења у Аустралији, Kолумбији, Холандији, Јужној Kореји и Уједињеним Арапским Емиратима.

Лист наводи да називи страница са дјечијом порнографијом нису објављени јер истрага и даље траје.

„Пронађено је најмање 106 жртава. Већина је млађа од 12 година“, пише лист.

Аустралијска полиција ухапсила је у јуну прошле године лидера педофилског ланца, 33-годишњака идентификованог само као Шенон М. непосредно након што се пријавио на интернет-страницу „Дјечија љубав“ под псеудонимом „Њук“.

Истражиоци су заплијенили компјутер ухапшеног како би ступили у контакт са осталим педофилима на заштићеној мрежи „ТОР“. Убрзо је полиција ухапсила 37-годишњег мушкарца у граду Алмелу на истоку Холандије, који је уз „Њука“ био један од лидера педофилског ланца.

Остала хапшења извршена су уз помоћ ФБИ-ја, а полиција је затворила страницу на којој је било око 360.000 илегалних фотографија. Страница је имала више од 45.000 чланова из свих крајева свијета.
Агенције