Uhapšeni otmičari djevojčice: Muškarac i žena iz BMW-a pričaju na španskom, odbijaju saradnju sa policijom

585087_fotografija-otete-devojcice_ff
BEOGRAD | U Beogradu danas oko podneva oteta je dvogodišnja devojčica, koja je u tom trenutku bila sa majkom. Dva sata posle toga, policija je na naplatnoj rampi „Šimanovci“ uhapsila ženu i muškarca odgovorne za otmicu, a u njihovom automobilu je pronađeno i oteto dete. Otmičari međusobno razgovaraju na španskom, i nije poznato da li razumeju srpski jezik.
Otmica se dogodila oko podneva u kod broja 227 u Ulici braće Jerković. Kako „Blic“ saznaje, policija je odmah blokirala izlaze iz Beograda kako bi pronašla otmičare.
Kidnaperi su bili u sivom autobombilu BMW, serije pet, stranih registarskih oznaka, najverovatnije rumunskih. U automobilu je bila devojka plave kose, i čovek od oko 45 godina, saznaje „Blic“. Oni su zaustavili na ulici ženu i oteli joj dete iz ruku.
Vera Nedeljković, očevidac otmice objašnjava za „Blic“ da je muškarac obučen u crno prišao majci koja je šetala sa detetom.
– Majku je grubo odgurnuo, ona je pala na asfalt pa joj je istrgao dete iz ruku, stavio u kola i odvezao – kaže Vera Nedeljković.
Otmičari, muškarac i žena, su pokušali da probiju policijsku rampu kod Šimanovaca na autoputu Beograd – Šid, kad su ih policajci zaustavili. U kolima se nalazilo dvogodišnje dete.
Policija je odmah slikala dete i poslala sliku ocu, da bi potvrdili da li se radi o otetoj devojčici.
Damir, otac otete devojčice M. (2), koji se brzo posle otmice pojavio u ulici Braće Jerković, identifikovao je dete i dvosatna drama je okončana. Posle tog razgovora je otišao u beogradsku policiju.
Blic