Ухапшени Турци приликом илегалног преласка границе

БИЛЕЋА │ Држављани Турске ухапшени су граничном појасу на подручју Билеће, након што конроле ,,аудија” регистарских таблица БиХ.

Службеници Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије Југ Чапљина Граничне полиције БиХ открили су у четвртак 2 држављана Турске приликом илегалног преласка државне границе.

У складу са Законом о странцима, прекршајно су гоњени и предати службеницима Службе за послове са странцима.

Службеници Јединице граничне полиције Брод данас су ухапсили држављанина БиХ А. Д. (1984.). Граничним проверама утврђено је да га тражи Општински суд у Травнику због казненог дела “крађа”. Он је контролисан при изласку из БиХ на Међународном граничном прелазу Брод и биће предан надлежном телу.

Дан раније, 6. априла, службеници Јединице граничне полиције Вишеград слободе су лишили М. Н. (1970.) након што је утврђено да га тражи Тужилаштво БиХ због казненог дела “кријумчарење људи”. Држављанин Републике Србије је контролисан при уласку у БиХ на МГП Увац и предат службеницима Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево 6. априла слободе су лишили А. А. (1980.) јер је утврђено да за њим трага Општински суд у Сарајеву због казненог дела “проневера у служби”. Држављанин БиХ стигао је на Међународни аеродром Сарајево летом из Kелна и предат је службеницима Судске полиције у Kантону Сарајево.

Агенције