Уједињена Српска: Требиње вратити себи и Републици Српској

us

Подјеле и свађе су и кроз историју биле највећи непријатељ српског народа, због чега Републици Српској и данас највише треба братско јединство, а Требињу – јединство са Бањалуком, рекао је вечерас Мијат Шаровић, предсједник ГО Уједињене Српске Требиње и носилац листе ове странке за Скупштина града, на централној трибини странке у Дому младих.

Шаровић је истакао да су пароле против Бањалуке, које се могу чути на предизборним скуповима политичких ривала, подстицање „на свађу два братска града у Републици Српској“, те да то није пут који треба да изаберу грађани Требиња.

us3

„Ако желимо јако Требиње, које је угаони камен наше Републике Српске, онда морамо да знамо да нам треба и јака Бањалука. Друге алтернативе нема“, рекао је Шаровић додајући да стога грађани 2. октобра имају два избора.

„Питање је – да ли ће Требиње са Луком Петровићем ићи напријед и бити оно што јесте – срце Републике Српске, или ће она друга опција Требиње везати за Сарајево“, рекао је Шаровић.

Божидар Вучуревић, кандидат Уједињене Српске за одборника у Скупштини града, подсјетио је да је јединством „српски народ након више од седам вијекова створио прву прекодринску српску државу“, али и упозорио „да је данас доводимо у питање“, јер смо се „распартијали и завадили“, занемарујући да српски национални интерес мора бити изнад свих подјела.

„Учинимо све што можемо да се врати мир међу народ, да сложимо јединство, да вратимо Требиње тамо гдје му је мјесто. Вратимо Требиње Требињу и вратимо га у Републику Српску, јер сада тамо – и јесте и није“, рекао је Вучуревић.

us4

Кандидат за одборника у Скупштини града Бранка Пејовић истакла је да је дио тима младих и образованих људи Уједињене Српске јер је боли што млади све чешће напуштају наш град и Републику Српску и што своју будућност виде – само са држављанством неке друге земље.

„Уствари, боли ме што нестајемо као народ. Уједињена Српска је једина странка која има тим за развој, једина која прави стратешке планове за сваку локалну заједницу у нашој републици“, истакла је Пејовићева.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је мисија ове странке да отвори врата младим, образованим и стручних људима, на којима је будућност Српске и који могу да привуку инвестиције и отворе реална радна мјеста, али и да је за народ једнако важно „не само да се храни – већ и да се брани“.

Као и у вријеме стварања Републике Српске, додао је, одбрана националне политике кључна је и данас, када је народ „завађен а унутарсрпски коридори затворени“.

„Зато је важна и побједа Луке Петровића овдје и других кандидата који су на линији националне политике“, рекао је Стевандић.

Циљ и стуб коалиционе платформе јесу радно мјесто и породица, око чега се мора окупити широки фронт стручних, младих и људи спремних да раде, увезати све институције, оснажити комуникација са грађанима и ући у сваку породицу како би се сагледале потребе, али и обезбиједити политичка подршку од 22 одборника у скупштинкој већини, поручио је кандидатима, чланству и симпатизерима Уједињене Српске Лука Петровић, кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња.

„Рекли смо колико можемо. Можемо да запослимо у јавна предузећа и установе око 500 људи. Други је начин легализација оних који раде на црно – како би имали право на какву-такву пензију. Трећи ешалон запошљавања је подршка домаћем предузетништво, које отвара радна мјеста, уредно измирује плате и доприносе, а четрвти је – самозапошљавање, кроз подршку средставима из хидроакумулација“, рекао је Петровић.

Р.С.