Умјетник из Крагујевца одушевио љубитеље класичне музике

ТРЕБИЊЕ │ Музеј Херцеговине и Музичка школа Требиње приредили су вечерас у галерији музеја концерт Предрага Костовића, на хармоници, доцента на катедри за хармонику и флауту на Филолошком-умјетничком факултету у Крагујевцу.

На програму су била дјела класичне музике – Баха, Семјонова и Золотаријева, а виртуозне интерпретације хармоникаша из Крагујевца требињска публика испратила је бурним аплаузима.

Костовић је рекао да му је част наступити пред Требињцима – којима је поручио да имају срећу што живе у граду чије је љепоте данас први пут упознао, те додао да вечерашње извођење Семјоновљеве „Фантазије – Калина краснаја“ посвећује недавно преминулом нашем „суграђанину по рођењу“ – глумцу Небојши Глоговцу.

Предраг Костовић је основне студије завршио на државном Конзерваторијуму „П. И. Чајковски“ у Кијеву, у класи проф. В.В. Бесфамиљнова, као носилац почасне црвене дипломе и највишом оцјеном на завршном државном испиту.

Уз педагошки рад, иза Костовића је и велики број концерата у земљама бивше Југославије, Украјини, Њемачкој и Италији, гдје је успјешно наступао као солиста, али и са оркестром хармоника средње музичке школе у Крагујевцу као диригент.

Р.С.