Универзитет богатији за 867 стручних књига

БАЊАЛУКА │ Универзитет у Бањалуци богатији је за 867 стручних књига. Ова донација Компаније Елеа из Брчког, вриједна је више од 20 хиљада марака.

Најновија издања најпознатијих свјетских издавачких кућа, попут Оксфорда, Кембриџа, Харварда, Спрингера од данас су доступна студентима Универзитета у Бањалуци.

– Највише њих су у области медицинских, филозофских наука, али и свих других научних дисциплина, појаснио је ректор Универзитета у Бањалуци, Милан Матаруга.

Фирма Елеа бави се увозом стручне литературе академског нивоа. Зато знају шта је факултетима потребно и недостаје.

– Подићи ћемо ниво њиховог знања да могу да се боре и носе са универзитетима из окружења, каже Сенад Дероњић, директор фирме Елеа из Брчког.

Радослав Гајанин, проректор за научно-истраживачки рад и развој Универзитета у Бањалуци, наводи да је захваљујући доброј сарадњи извршена набавка значајних помагала, у провођењу практичног дијела наставе на Медицинском факултету.

Ово, поручују, није прва, али ни посљедња сарадња. Посљедње издање „Хируршких принципа“ и „Хируршке патологије“ , нарочито ће обрадовати студенте медицинских наука свих циклуса, јер ови примјерци коштају око 500 марака.

РТРС