Уплата пореза на непокретности у РС или заплијена имовине

20151125125900_338468
БАЊАЛУKА │ Из Пореске управе Републике Српске (РС) упозорили су данас да ће током децембра интензивирати активности на принудној наплати пореза на непокретности, користећи све законски расположиве мјере, од блокада рачуна, запљене покретне имовине до уписа хипотека на непокретну имовину као крајње мјере наплате овог општинског прихода.
Позвали су све пореске обвезнике пореза на непокретности да измире другу рату своје обавезе по пореском рачуну за 2015. годину, као и евентуално још увијек неизмирене износе по основу пореза на непокретности из претходних година.
У саопштењу Пореске управе подсјећају да је прописани рок за уплату друге рате пореза на непокретности 31. децембар 2015. године.
„Свим власницима непокретности у Републици Српској који нису платили доспјеле обавезе пореза на непокретности, износ ће бити увећан за трошкове поступка принудне наплате и камате“, указују порезници.
Такође, позивају и све оне који још увијек нису пријавили своју непокретну имовину, да то учине одмах јер ће непријављене непокретности које идентификује Пореска управа бити пријављене по службеној дужности, а власницима уручени порески рачуни с обрачунатим каматама и новчаном казном у износу од 500 KМ до 1.500 KМ за физичке особе, те од 1.000 KМ до 3.000 KМ за правне субјекте, по непријављеној непокретности.