Urađene pristupne rampe ispred srednjoškoloskog centra

kreativni centar 2NEVESINJE | Na ulazima u dvije zgrade Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić“ juče su izgrađene prilazne rampe za lakši pristup osoba sa umanjenim tjelesnim sposobnostima. Uklanjanje arhitektonskih barijera dio je šireg projekta trebinjskog Kreativnog centra „Pristupačnost za sve“, a sredstva je obezbijedio Helsinški parlament građana Banjaluka. Udruženje multiple skleroze regije istočne Hercegovine volonterski učestvuje u ovom projektu.
Narednih dana u prigradskom naselјu Kilavci biće postavlјeni rukohvati, a na tri mjesta je planirano i prilagođavanje ivičnjaka. Projektom je predviđeno da se za invalidne osobe u Trebinju obezbijedi lakši pristup glavnoj pošti i uradi nekoliko ivičnjaka.

kreativni centar 1U Nevesinju i Trebinju ima 2797 lica sa invaliditetom, od čega je oko 700 slabo pokretnih. Upravo su ovi podaci i uopšte položaj invalida u istočnoj Hercegovini inicirali Kreativni centar da se uz volontersku pomoć Udruženja multiple skleroze angažuje na rješavanju arhitektonskih barijera do glavnih gradskih institucija i ustanova.
Udruženje multiple skleroze je kroz ranije projekte u Nevesinju riješilo pristupne rampe do Osnovne škole „Risto Proroković“ i Sportske dvorane „Nevesinjka“, a urađeno je oko 40 prelaza na trotoarima u gradu.
Radio Nevesinje