Ускоро бесплатни курсеви енглеског

ТРЕБИЊЕ │ На позив градске управе за ученике старијих разреда средњих школа за бесплатно учење енглеског језика пријавило се 40 средњошколаца, од којих су 32 испунила услове позива и њима ће бити обезбјеђен четворомјесечни курс енглеског језика.

На овај позив могли су се јавити ученици трећег и четвртог разреда четоворогодишњих средњих школа, као и другог и трећег разреда трогодишњих школа, а из градског буџета издвојено је 4.500 KМ.

Ово је за РТ рекао  начелник одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња Зоран Милошевић.

Према његовим ријечима, градска управа је склопила уговор са школом “Британика”, гдје ће бити одржаван курс који ускоро треба да почне, а прије тога ће бити урађено тестирање досадашњег нивоа знања, како би ученици били распоређени у групе.

Милошевић додаје да су анализе показале да ученици након средње школе не показују довољан ниво знања енглеског језика који траже послодавци.

“Овај пут смо се фокусирали на ученике из породица слабијег материјалног положаја, дјецу без родитеља или са једним родитељем, а убудућности ћемо размишљати и о другим категоријама које би бесплатно училе стране језике, као и о курсевима осталих страних  језика”, истакао је он.

Милошевић сматра да ће бесплатни курсеви бити од  користи, првенствено за оне који буду радили у услужним дјелатостима.

“У стратегији развоја Града Требиња туризам има важно мјесто и на овај начин желимо да дамо још један допринос туристичкој афирмацији Требиња.”истакао је он.

Бесплатни курсеви енглеског језика за средњошколце један су од програма  улагања градске управе у младе људе, а међу којима су и помоћ дјеци са села, дјеци без родитеља, студентске екскурзије, наградна  путовања за најбоље студенте.

“Циљ је побољшање услове образовања  младих људи, јер  је градска управа препознала да је  на младима будућност и да треба у њих улагати” истакао је Милошевић.

Д.Ч.