Вечерас игра: СТУДИО ГЛУМЕ – ТЕАТАР 011

ВЕЧЕРАС ИГРА

Културни центар, 20:30

СТУДИО ГЛУМЕ – ТЕАТАР 011

Милена Богавац

ДРАГИ ТАТА

Режија: Наташа Радоњић

Трајање: 90 минута

Улоге:

Јована Петровић – Мали (Милица)

Новак Пулетић – Бане

Владимир Јоргић – Филип

Јелена Михајловић – Марина

Илија Благојевић – Црни

Тинка Миладиновић – Аја

Алекса Ђорђевић – Иван

Анђела Станковић – социјална радница/сенка

Ђорђе Накић – поштар

ДИЗАЈНЕР ТОНА: Зорана Пејић

ДИЗАЈНЕР СВЕТЛА: Зоран Ракић

ВИДЕО ПРОЈЕКЦИЈА: Маријана Ђурић

КОРЕОГРАФ: Анђела Станковић

РЕЖИЈА И ИЗБОР МУЗИКЕ:  Наташа Радоњић

 

О ПРЕДСТАВИ:

„Драги тата“ је комад о пропадању средње класе. О урушавању свих вредносних система у Србији, током деведесетих и послије. То је комад о друштву, о одсуству ауторитета, о разарању породице, о немогућности да се мјесто звано дом сачува од улице. То је комад у ком улица улази у кућу, прелази преко ње, асфалтира је и глача. То је комад о друштву. Ипак, у центру тог комада налази се једна дјевојчица у потрази за идентитетом. Зато је „Драги тата“, прије свега, комад о одрастању. Комад о младима и за младе, реалан, истинит, личан, написан на основу неколико истинитих прича. Ако у „Драгом тати“ има бруталних елемената, они ту нису да би се постигао некакав ефекат код публике. Они су ту јер постоје у друштву, јер је друштво брутално и јер нас је оно научило да своју њежност сакривамо, као да је слабост, а не снага. Зло постоји и оно је свуда око нас, на улици, парку, хаустору…На нама је да учинимо све да, по закону поетске правде, добро победи. „Драги тата“ је позив доброти. Позив да се врати, док не буде прекасно, док њежне клинке не одрасту у неке црне жене, док одговорни клинци не заврше на робији.

О РЕДИТЕЉУ:

Наташа Радоњић, рођена је у Шапцу, 1974. године. Дипломирала на Филолшком факултету у Београду, смијер српска књижевност и језик. Након тога уписала мастер студије и стекла звање – дипломирани филолог. Запослена у средњој школи као професор књижевности.

Аматерском режијом се бави од 2008. године. Од 2011. године ансамбл који води примљен је у Савез аматерских позоришта. Наташа Радоњић је управник Театра 011 и редитељ свих представа које су игране: „Да ли је то била шева“, Ефраим Кишон; „Млаћеници и плаћеници“, Мирољуб Недовић и Тимошенко Милосављевић; „Шљива“, Предраг Пеђа Трајковић; „Секунд и 35 стотинки“, Небојша Ромчевић; „Урнебесна трагедија“, Душан Ковачевић; „Прича са западне стране“ (адаптација филма „West side story“); „Фајронт“, Предраг Пеђа Трајковић; „Шећерна водица“, Леон Ковке; „Драги тата“, Милена Миња Богавац.

Такође, редитељ је свих дјечијих представа које се налазе на репертоару позоришта : „Срећкова авантура“, „Маша и медвед“, „Алвин и веверице“ и многе друге…

На многобројним фестивалима освајала је награде за режију: „Секунд и 35 стотинки“ (Фестивал културе младих Србије, Књажевац; „Удахни културу“- Шабац), „Прича са западне стране“ (ФОС, Бела Паланка), „Шећерна водица“ (ФОС, Бела Паланка), „Драги тата“ (57. БАП, Београд).

РИЈЕЧ РЕДИТЕЉА:

Бавити се позориштем, велика је част и привилегија. Бити аматер  значи бити „онај који воли“ у култури и умјетности, значи бити човјек који се посвећено и из љубави бави умјетничким радом, постављајући себи високе захтјеве у умјетничким задацима. Високи захтјеви ме подстичу да стално тражим више, да учим од најбољих, да будем окружена људима који су бољи од мене јер једино тако могу да идем напријед. Тим људи са којима радим је онај подстицајни фактор који ме мотивише  да увијек идем преко граница и гледам даље од оног видљивог.

О ПОЗОРИШТУ:

„Театар 011“ је београдско аматерско позориште које се развило из драмске секције Техничке школе Дрво Арт. Са радом је почело у октобру 2008. год. Првобитни назив позоришта био је Театар Арт Лигнум.

У мају 2011. год. позориште је регистровано и примљено у Савез аматерских позоришта. 2014. године регистровано је као Удружење грађана под именом „Студио глуме – Театар 011“. Од самог почетка ансамблом руководи Наташа Радоњић, дипломирани филолог, која је уједно и умјетнички руководилац и редитељ свих представа са репертоара.

Драмску групу чине ученици, студенти и они који и поред сталног посла имају жељу да се баве глумом. Пробе и припреме представа одвијају се у просторијама ТШ „Дрво Арт“, на Дорћолу, а представе се изводе на више сцена у Београду: Дом омладине, Дечији културни центар Београд, Камерна сцена Пете београдске гимназије, сцена Стаменковић (УК Палилула), сцена Култ и Александар Поповић (УК Вук)…

Од 2011. године, позориште активно учествује на разним такмичарским фестивалима у земљи: БАП (Београд); Миливојев штап и шешир (Пожаревац); Фестивал омладинских сцена – ФОС (Бела Паланка); Фестивал културе младих Србије (Књажевац); Мајске игре (Бечеј); Удахни културу (Шабац); Фестивал глумачких остварења (Лозница).

Посебно смо поносни на сљедеће награде: 50. Фестивал културе младих, Књажевац, 2011. „Секунд и 35 стотинки“, Н. Ромчевић (режија Наташа Радоњић)- Награда за најбољу представу у цјелини, по оцјени стручног жирија; 3. Фестивал омладинских сцена, Бела Паланка, 2012. „Прича са западне стране“, (адаптација и режија Наташа Радоњић) – Награда за најбољу представу у цјелини, по оцјени стручног жирија (Јелица Сретеновић, Злата Нуманагић, Мирјана Ђорђевић); 4. Фестивал омладинских сцена, Бела Паланка, 2013. „Фајронт“, П. Трајковић (режија Наташа Радоњић) – Награда за најбољу представу, по оцјени жирија публике; 5. Фестивал омладинских сцена, Бела Паланка, 2014. „Шећерна водица“, Леон Ковке (режија Наташа Радоњић) – Награда за најбољу представу у цјелини, по оцјени стручног жирија(Бранка Пујић, Иван Бекјарев, Милица Милша); 57. БАП  – „Драги тата“, Милена Богавац  (режија Наташа Радоњић) – Награда за најбољу женску епизодну улогу, награда за најбољу главну женску улогу, награда за најбољу главну мушку улогу, награда за најбољу режију и награда за најбољу представу фестивала по оцјени стручног жирија (Владимир Путник, Андријана Виденовић и Немања Савковић).