Вечерас „Ноћ истраживача“

zvezde

ТРЕБИЊЕ │ Манифестација „Ноћ истраживача“ и ове године биће организована у нашем граду, чиме ће се Требиње, пету годину за редом, придружити градовима широм Европе који вечерњим програмима, приређеним посљедњег петка у септембру, желе да приближе науку грађанима и подстакну истраживачки дух код младих.

Манифестацију у Требињу вечерас органазије неколико ентузијаста у сарадњи са Америчким кутком, јер ресорно министарство, за разлику од претходне четири, ове године није планирало „Ноћ истраживача“ у Требињу.

Требињска „Ноћ истраживача“ почиње у 18:00 у Народној библиотеци отварањем изложбе дјечијих цртежа „Како дјеца виде космос“, чији су аутори ученици петих и шестих разреда требињских основних школа.

Поводом 160 година рођења српско-америчког проналазача Николе Тесле, у библиотеци ће по отварању изложбе бити приказан амерички документарни филм великом научнику, његовим изумима и животу.

Крај програма намијењен је „звјездољубцима“, који ће од 19:30 на тргу испред Културног центра имати прилику да посматрају звијезде кроз телескоп.

Партнери у организацији су Народна библиотека Требиње, Гимназија „Јован Дучић“ и Техничка школа Требиње.

Радио Требиње