Вечерас почињу „Викенд дани“

ТРЕБИЊЕ I Зимска туристичка понуда у Требињу ове године биће у знаку викенд светковина, а манифестација под називом „Викенд дани“ биће свечано отворена вечерас у 18:00 часова, концертом требињског кантаутора Ранка Слијепчевића, те музичког дуета Марија Нинковић и Бобо Вучур.

Организатори у зимским данима најављују добру забаву на отвореном, уз разнолик музички, гастрономски и програм за дјецу, а од манифестације која ће замијенити прошлогодишњи „Зимзоград“ очекују да ће оживјети улице града, привући туристе, а уједно и промовисати аутохтоне производе Требиња и Херцеговине.

Жарко Вицо, самостални стручни сарадник у требињској Туристичкој организацији за Радио Требиње каже да ће овакве светковине на улицама Требиња бити приређиване три дана у седмици, углавном викендом, а у пет тематски осмишљених програма трајаће до 14. јануара наредне године.

„Сутра ће бити одржани дани меда и домаћих производа, а од 18.00 часова наступиће и тамбурашки оркестар из Мостара. У недјељу, од 18.00 часова наступиће фолклорни састав из Даниловдрада, а у цјелодневном програму биће постављени столови на којима ће чланови требињске Слоу фуд организације за вријеме програма спремати аутохтона јела Херцеговине – попут граха пољака, варице, котлића, пријеснаца, раштана. Кућице са излагачима, њих шест постављене су у Дучићевој улици – а ове године су бесплатне за кориснике“, каже Вицо.

На Тргу слободе најмлађи ће имати прилику да уживају у чаролијама забавног парка.

 

М.И.