Велика измјена на плажама у Ц. Гори

plaza more

БУДВА │ Сваки корисник јавног купалишта у Црној Гори дужан је да ослободи једну половину плаже од плажног мобилијара и тај простор мора јасно и видљиво бити означен.

Из Јавног предузећа за управљање морским добром ЈПМД добра су казали да корисници купалишта морају ослободити половину плаже сходно члану Правилника о условима које морају испуњавати уређена и изграђена купалишта како би се спријечила пренатрпаност плажним мобилијаром.

„Када су у питању хотелска купалишта, такође сходно Правилнику, ова одредба се не примјењује, односно корисници хотелских купалишта могу на цијелом уступљеном мјесту поставити плажни мобилијар“, рекли су из Морског добра за агенцију МИНА-бусинесс.

Они су подсетили да туристи и грађани могу пријавити уочене неправилности позивом на број 1300 – Монтенегро Цустомер Цалл Центер.

„Кол центар евентуалне пријаве прослеђује надлежним институцијама, које су повратну информацију дужне да доставе у року од 24 сата“, навели су из Морског добра.

Они су подсетили да су се туристи претходних сезона највише жалили на нечистоћу у крајевима купалишта и непоштовање члана из Правилника о условима, у случајевима где одређени закупци нису поштовали ослобађање једног дела купалишта од плажног мобилијара.

„Грађани су се жалили и на наплату плажног мобилијара, односно на високе цене њиховог издавања, неосновану наплату паркинга у залеђу купалишта и присуство скутера и близина којом се исти крећу, угрожавајући купаче и остале присутне на купалишту“, закључили су из Морског добра.

ЦДМ.ме