ТРЕБИЊЕ │ Аграрни фонд града Требиња донирао је данас сјеменски и садни материјал за 10 пољопривредних произвођача, који су аплицирали на програм обраде и култивисања запуштеног земљишта. Подијељене су саднице воћа, сјеме житарица и ђубриво.

Директор Аграрног фонда Веселин Дутина подсјећа да су кроз програм привођења земљишта култури, који је расписан у мају ове године, за око 60 заинтересованих корисника најприје плаћени трошкови орања, крчења и довођења земљишта у стање обрадивости. Аграрни фонд се обавезао да овим пољопривредницима обезбиједи и садни и сјеменски материјал.

Дутина напомиње да је вриједност пројекта 20.000 КМ, које су обезбијеђене из средстава Аграрног фонда и буџета Града Требиња, те да  ће бити подијељено – око 3 тоне сјеменског кромипира, 1.000 сјемена озимих сорти житарица, око 2 до 3 тоне вјештачког ђубрива и 2.000 садница разног воћа.

Веселин Дутина

"Планирамо да ове године имамо око 60 хектара обрађених пољопривредних површина, које обрађујемо нашом пољопривредном машином, коју смо набавили у мају ове године."

Дутина је појаснио да су саднице и сјемена подијељени оним пољопривредницима који у протекле двије године нису добили донаторска средства од Аграрног фонда.

Директор Аграрног фонда истиче да је додатна повољност за кориснике овог програма – и понуђени откуп свих пољопривредних производа које не буду могли да продају на слободном тржишту.

М.И.