У Дучићевој улици у Требињу данас је представљен програм пословне едукације за младе – Академија омладинског предузетништва.

aop-1.jpg (193 KB)

Пројекат Асоцијације за афирмацију културе из Београда ове године окупиће другу генерацију полазника, тридесет младих од 18 до 30 година, који желе да развију своју пословну идеју и покрену властити бизнис, с тим што је ове године привилегија учења од најбољих омогућена и младима из Републике Српске.

Бесплатан четворомјесечни едукативни програм обухвата низ семинара, на којима ће еминентни предавачи из региона полазницима понудити конкретна знања и вјештине из области креирања бизнис планова, истраживања тржишта, маркетинга и промоције, основа пословања, праћења токова расхода и прихода, инвестирања, финансијских анализа и презентовања пословних идеја.

 „Идеја програма је да пружи младима потпуно бесплатно менторско искуство и да младе који имају бизнис идеју проводе до краја – како би већ од почетка наредне године имали готове бизнис планове, спремне за финансирање и имплементацију“, каже програмски директор Асоцијације за афирмацију културе Александар Јаковљевић.

Стручни жири изабраће и наградити најбоље бизнис пројекте, а идеја је да се млади бизнис креативци повежу са пословном заједницом Србије и Републике Српске.

„Прошле године смо имали заиста различите бизнис идеје и покренули више врло успјешних бизниса – као што је иновативна апликација за кафиће и ресторане - гдје посјетиоци путем QR кода могу да приступе менију и направе своју поруџбину или платформа која окупља српске зубаре – а која омогућава нашим људима из дијаспоре да врло лако пронађу стоматолошку амбуланту када дођу на наше просторе“, истиче координатор програма Страхиња Радовановић.

Заинтересовани за овогодишњу академију могу да се пријаве до 30. августа путем онлајн апликације на сајту www.akademijapreduzetnistva.rs. Сви трошкови семинара су покривени.

Пројекат финансира Министарство омладине и спорта Србије и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије. Инфо дан у Требињу организован је у сарадњи са партнерском организацијом – Центром за одрживи развој и екологију – ЦОРИЕ Требиње.