ТРЕБИЊЕ │ У Требињу се данас обиљежава Међународни дан планете Земље с циљем заштите природних ресурса, смањења негативних утицаја на животну средину и подизања еколошке свијест.

Поред најмлађих суграђана, активни су били запослени у надлежним службама али и радници јавних предузећа и установа, ученици, чланови спортских друштава, невладиних организација и удружења грађана, као и сами грађани.

Према ријечима Стевана Бекана, директора Јавне установе „Екологија и безбједност“ циљ данашње акције је указати на значај очувања животне средине, важност уређења града  и здравља свих суграђана.

„Планиралои смо да свој посао одраде надлежне службе, ученици очисте школска дворишта и покажемо да наш град води рачуна о околини, те да подигнемо еколошку свијест грађана на још већи ново“, казао је Бекан и прецизирао да градска управа Требиња овај дан обиљежава низом активности на уређењу града.

Малишани из вртића и ученици нижих разреда основних школа на симболичан начин – цртањем, пјесмом и игром, указали су на значај и угроженост природне околине. Ова манифестација се традиционално одржава у Дучићевој улици.

М.И.