ТРЕБИЊЕ │ Актив жена Савеза независних социјалдемократа Градског одбора Требиње даровао је данас Народној библиотеци у нашем граду пакете књига, а поводом Међународног дана књиге и ауторских права, који се широм свијет обиљежава 23. априла.

„Књига је нешто шта нас оплемењује, нешто што не познаје границе времена и простора, обогаћује наш рјечник и, на крају крајева - књига је наш велики пријатељ“, казала је предсједник Актива жена СНСД-а и народни посланик Валерија Лакић, која је данас са поклоном и у друштву чланова актива посјетила Народну библиотеку.

Међу дарованим књигама највећи број наслова је из литературе намијењене дјеци, јер је, како истиче Лакићева, важно да наши најмлађи суграђани, посебно у данашње дигитално доба, стичу читалачке навике и љубав према књизи.

 „Зато позивам нашу најмлађу популацију, нашу дјецу, да дођу, да се учлане у библиотеку и почну дружити са књигом јер ће многе ствари научити, знаће да цијене оно што читају, обогатиће свој рјечник и лакше ће да наставе даље кроз живот“, истакла је Лакићева.

У Народној библиотеци кажу да су пријатно изненађени поклоном, те да их посебно радује што је већина наслова за њихове најмлађе читаоце.
Р.С.