ТРЕБИЊЕ │ На 61. Фестивалу фестивала вечерас је изведена представа „Родољупци“ ансамбла Културног центра Кула, остварење награђано другим мјестом и сребрном плакетом на овогодишњем Фестивалу аматерских позоришта Србије.

Ново театарско ишчитавање ванвременски актуелног „веселог позорја“ класика српске комедиографије Јована Стерије Поповића, које на горко сатиричан начин исмијава насилничко, лажно, превртљиво и профитерско родољубље народних вођа, потписује редитељ Драган Остојић.

За протагонисту вечери жири требињске публике изабрао је глумца куљанског позоришта Бранислава Унгиновића.

Претходно је у оквиру пратећег програма у Кино сали Културног центра промовисана књига „Анегдоте и цртице из позоришног живота“, аутора Милована Здравковића.

Из Умјетничког савјета фестивала данас је саопштено да је због болести главног глумца отказано учешће ансамбла СОВ Гимназије „Коча Рацин“ из Велеса, па ће у термину резервисаном за остварење из Македоније, сутра вече од 20:30, бити одиграна представа из пратећег програма „СУМЊА или Confusione dubium“ Градског позоришта Требиње и Културне сцене „Мале ствари“, која није у такмичарском програму фестивала.

Извршни продуценти фестивала су Центар за информисање и образовање, Културни центар и Музеј Херцеговине, а покровитељ Град Требиње.

Опширније о фестивалским дешавањима можете пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2018. портала Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији „Хроника фестивала“, свакодневно од 17 часова.

Радио Требиње

Фото: Јован Видаковић