У Требињу се данас одржава финално републичко такмичење у атлетици за основце и средњошколце у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске.

Ово је и прво званично такмичење на атлетском комплексу стадиона „Полице“, на којем су радови недавно завршени.

Мишо Пешић, координатор Малих олимпијских игара за регију Херцеговина, каже да ће се око 160 спортиста - школараца, најбољих из шест регија Српске, данас такмичити у четири атлетске диспциплине.

„Ту су такмичења на 100 и на 800, односно 1.000 метара за средњошколце, у скоку у даљ и бацању кугле. Још у октобру, док радови на стадиону нису били ни завршени, ми смо изразили жељу да добијемо организацију овог такмичења. Чекали смо дуго на атлетску стазу и - ево, дочекали да данас у Требињу имамо ово такмичење“, истиче Пешић.

Републичко атлетско финале за школарце отворио је Раде Гвозден, виши стручни сарадник у Министарству породице, омладине и спорта РС.

Није крио одушевљење атлетским стадионом, на којем, како је рекао, Требињу могу да позавиде и много већи градови из окружења.

„Сада су овдје створени услови да се одвијају и такмичења под окриљем Атлетског савеза Републике Српске, реализују зимске припреме такмичара из разних спортова. Управо сам разговарао са колегом из Атлетског савеза –  у преговорима су да се већ наредне зиме овдје организују нека такмичења у сарадњи са Атлетским савезом Србије“, истакао је Гвозден.

Р.С.