У билећком селу Баљци данас је озваничен почетак извођења прве фазе изградње водовода у овом селу, за који је 600.000 КМ донирала Влада Србије, а 200.000 КМ Влада Републике Српске.

Према ријечима Милије Шуковића, директора фирме “Конструктор инжињеринг” из Билеће која је извођач радова, у првој фази водовода биће изграђене двије пумпне станице, резервоар и цјевовод у дужини од 2.300 метара, а рок за завршетак је 69 дана.

Пројектант водовода у Баљцима Душко Вујовић каже да ће се у сљедећој фази радити главни дистрибутивни водовод у дужини око 17-18 километара, а онда слиједи довођење воде до кућа.

Менаџер општине Билећа Михајло Вујовић изјавио је да ће општина Билећа заједно са мјештанима учинити све што може да обезбиједи 250.000 КМ које недостају за завршетак пројекта водоснабдијевања села Баљци.

Мјештанин села Баљци и предсједник Организационог одбора за изградњу водовода Веселин Вујовић изразио је задовољство због почетка извођења радова, истакавши да је живот без воде у овом највећем билећком селу био тежак.

Село Баљци је најмногољудније билећко село које има 121 домаћинство и 400 становника.

СРНА