djecija-kc.JPG (214 KB)

Дјечија недјеља је данас у Требињу завршена централном манифестацијом која је одржана у Културном центру Требиње.

На свечаности су учествовали малишани из требињских вртића и играница, ученици основних школа и чланови Удружења „Сунце нам је заједничко“.

djecija-kc-3.JPG (215 KB)

Дјеца су са васпитачима, учитељима и наставницима приредила богат програм, а публика је уживала у пјесмама, рецитацијама, игри и дјечијој музици.

Дјецу је поздравио Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња, истакавши да је циљ Дјечије недјеље да, поред осталог, укаже на одредбе конвенције о дјечијим правима и на обавезу цјелокупне друштване заједнице која би требало да посвети посебну пажњу дјеци.

„Ова конвенција подсјећа и на то да су, поред оних универзалних права као што су права на образовање и здравствену заштиту и родитељско старање, веома важна и права која, понекад занемарујемо, а то су право на слободно изражавање и право дјетета да буде саслушано“, навео је Милошевић.

djecija-kc-2.JPG (190 KB)

Он је дјеци пожелио миран живот, просперитет и да буду одговорни грађани који представљају будућност града.

Подсјетио је да су у оквиру Дјечије недјеље најмлађи грађани посјетили и градску управу и разговарали са градоначелником Мирком Ћурићем.

djecija-kc-4.JPG (191 KB)

У оквиру Дјечије недјеље организоване су и међусобне посјете основаца и малишана из требињских вртића, најмлађи су обишли и чланове Дневног центра за старе и Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама „Сунце нам је заједничко“.