ТРЕБИЊЕ │ У суботу стартује Прва кошаркашка лига РС у којој се такмичи и екипа „Леотара“, а гост Требињаца у првом колу је приједорски „Рудар“.

Поред овог такмичења, селекције требињске екипе свих узрасних категорија током наредних мјесеци показаће своје знање и умијеће.

Кошаркаши Леотара са прослављеним репрезентативцом Србије Немањом Бјелицом

Јуниори, кадети и пионири успјешно су стартовали у Подручној кошаркашкој лиги. Пионири играју „Баскет фор кидс“ лигу београдског ТВ канала Спорт клуб, а најмлађи Мини баскет регионалну лигу.

Дражен Шегрт, шеф стручног штаба и руководилац омладинских категорија Кошаркашког клуба „Леотар“, истиче да ће сва такмичења бити од великог значаја за стасавање омладинских категорија.

„На старту Подручне лиге, на турниру у Гацку јуниори и пионири остварили су побједе, а кадети су поражени. Почетком новембра најмлађи стартују са Мини баскет регионалном лигом на турниру у Ријеци. Ту још наступају екипа Будућности из Подгорице, загребачки тимови Цедевита и Рудеж, Кварнер из Ријеке, сарајевски Кош, Задар и Дубровник. Други турнир се игра у Загребу, а трећи у Подгорици. Старија генерација пионира игра на медијски изузетно добро пропраћеном и веома квалитетном турниру „Баскет 4 кидс“ који ће, 28. новембра у Требињу, организовати београдски Спорт клуб. Очекујемо да ће се све селекције у лијепом свијетлу представити на свим такмичениима“, каже Шегрт.

Р.М.